Hírek


Új tisztek az igazgatóságunkon
2019. október 30. 14:58
Több mint harmincan vehették át első tiszti kinevezésüket október harmincadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A szervezet főigazgató-helyettese emellett több kollégának hősies helytállásáért elismerést adott át, és természetesen a kerek születésnapjukat ünneplőket is felköszöntötte.

Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese elsőként első tiszti, illetve tiszthelyettesi kinevezéseket adott át, összesen harmincegy kolléga folytatja tovább pályafutását századosként, főhadnagyként, hadnagyként, illetve törzsőrmesterként. A dokumentumok átvételét követően fogadalomtétel következett, az eskü szövegét Domonkos Gábor László tűzoltó főhadnagy olvasta elő.
 
Ezután a főigazgató-helyettes hősies helytállásért odaítélt elismeréseket adott át az arra érdemeseknek, mások negyven, illetve tizenöt évnyi munkájuk jutalmát vehették át, végül, de nem utolsó sorban a kerek születésnapjukat ünneplők kaptak ajándéktárgyat.
 
A rendezvény végén Erdélyi Krisztián mindenkinek gratulált, és először az első tiszti kinevezésüket átvevőkhöz fordult. Mint mondta, útravalóul a tiszti fogadalom egyik mondatát ajánlja figyelmükbe, ez pedig így szól: „Alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom.” A tábornok úgy fogalmazott, az elkövetkező időszakban ez legyen a legfontosabb dolog, amit a kollégák szem előtt tartanak, mert mint mondta, nem a csillagtól, a beosztástól lesz tiszt az ember, tisztté az emelkedettebb erkölcs, az emelkedettebb magatartás tesz valakit. Erdélyi Krisztián a hősies helytállást tanúsító kollégákhoz fordulva kijelentette, példaként állítja őket a katasztrófavédelem teljes személyi állománya elé, hiszen jó és gyors helyzetfelismerésükkel, bátorságukkal olyasmit vittek véghez, amire valamennyien büszkék lehetünk. A születésnaposok figyelmét arra hívta fel, ne foglalkozzanak a számokkal, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, és hozzátette, valamennyiük munkájára számít a jövőben is.

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter BM OKF


 

Kapcsolódó képek:

Új tisztek az igazgatóságunkon   Új tisztek az igazgatóságunkon   Új tisztek az igazgatóságunkon
>>> További képek a galériában <<<