Hírek


Visegrádi találkozó
2019. október 03. 13:16
Szlovák delegációval találkozott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői hétfőn, Visegrádon. A találkozás célja a határon átnyúló tűzoltási és műszaki mentési feladatok, valamint a megvalósult és a jövőbeli fejlesztések értékelése, összehangolása.

Rapčan Miroslavot, a Lévai Járási Igazgatóság igazgatóját, Zajicek Mareket, az Újvári Járási Igazgatóság igazgatóját valamint Kianek Zsoltot, Párkány tűzoltó-parancsnokát Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Pásztor József tű. ezredes, igazgató-helyettes valamint dr. Szalka Renáta Éva tű. alezredes, hivatalvezető fogadta. A közös köszöntőt követően a Pest megyei igazgatóság igazgatója bemutatta a megye területét és működését, kitért az egységes katasztrófavédelem felépítésére, működésére és a főbb feladataira. Az előadását követően az igazgató-helyettes részletesen ismertette a megyei igazgatóság szakmai feladatait, kitérve a szakterületek részletes bemutatására.

A szóbeli megbeszélés és a közös kapcsolatfelvételt követően a delegáció a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat hajóval megtekintették a határ mentén húzódó közös dunai szakaszt, a megépült véd műveket, teljes egészében az Ipoly folyó torkolatáig.

A munkaértekezleten – ami egyben a közös együttműködési megállapodás előkészülete is volt - mindkét fél együttesen vállalta a jövőbeli szorosabb kapcsolattartást, határon átnyúló nagyobb jellegű események esetén egymás értesítését, kitérve a közúton, vasúton, vagy akár a vízen bekövetkezett eseményekre is.

Fotó: Pest MKI


 

Kapcsolódó képek:

Visegrádi találkozó Visegrádi találkozó Visegrádi találkozó
>>> További képek a galériában <<<