Hírek


130 éves a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület
2019. szeptember 17. 16:38
Fennállásának 130. évfordulóját ünnepelte 2019. szeptember 14-én a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület. A rendezvényen a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a környékbeli, a német, osztrák és felvidéki szervezetek is képviseltették magukat. Az egyesület 1889-ben jött létre és azóta látja el Budaörs és a környék mentő tűzvédelmét.

Az esemény tűzoltó fecskendők felvonulásával kezdődött, majd a szertárban ünnepi megemlékezésekre került sor. A meghívott vendégeket és a résztvevőket Wittinghoff Tamás, a város polgármestere és Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. A társ-és rendvédelmi szervek képviselőjén túl a megemlékezésen Dobson Tibor tű. dandártábornok a Magyar Tűzoltószövetség elnöke, valamint Hodut János nyá. tű. őrnagy a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is részt vett.

A megnyitót követően elismerések átadására került sor, majd ifjúsági tűzoltók bemutatója, habparti, ügyességi versenyek, valamint a Budaörsi Fúvószenekar zenei összeállítása színesítette az egész napos színes programot.

Fotó: Budaörs ÖTE


 

Kapcsolódó képek:

130 éves a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület 130 éves a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület 130 éves a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület
>>> További képek a galériában <<<