Hírek


Ünnepség a Belügyminisztériumban
2019. augusztus 16. 21:00
Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmet, valamint belügyminiszteri elismeréseket adott át az állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepségen.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette: Bratkovics József Attila c. tűzoltó  főtörzsőrmestert, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Aszódi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét és Ladányi Károly c. tűzoltó főtörzsőrmestert, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, akik egy kigyulladt faszerkezetes családi házban felderítés során két propánbutángáz-palackot, egy nagy méretű oxigén-és acetilénpalackot találtak, amelyek már feketére voltak égve. Hűteni kezdték a palackokat és azok környezetét,majd kivitték azokat az égő épületből.

A miniszterhelyettes beszédében hangsúlyozta, a magyar nép csak akkor maradhat fenn, ha megőrzi önmagát, területét, biztonságát, függetlenségét. Magyarország a közelmúltban bebizonyította, nem lehet nélküle Európa sorsáról dönteni. A magyarok mindmáig saját törvényeik szerint élnek, és őrzik nemcsak magyarságukat, hanem a kontinens határait és azokat az értékeket, amelyek nélkül Európa nem létezhet. Hozzátette, Magyarország Európának is azt üzeni, hogy csak úgy vészelheti át a viharokat, ha önmaga marad, megvédi a nemzetek Európáját, határait és keresztény kultúráját.

Forrás: BM, MTI

Fotó: Pest MKI


 

Kapcsolódó képek:

Ünnepség a Belügyminisztériumban Ünnepség a Belügyminisztériumban Ünnepség a Belügyminisztériumban