Hírek


Villám csapott egy gázcsőbe Gyömrőn
2019. augusztus 14. 13:38
Száraz fű, aljnövényzet kapott lángra Sülysáp külterületén,személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött Dunaharasztiban, személygépkocsi és egy motorkerékpáros ütközött össze Pilisszentkereszt közelében, villám csapott egy családi ház falán lévő gázcsőbe Gyömrőn.

Száraz fű, aljnövényzet kapott lángra kedden délután Sülysáp külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor közel kettőezer négyzetméteren égett a tűz és egy lakatlan házat is veszélyeztetett. A lángokat a helyi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a területet.(fotó: PMKI Nagykáta HTP)

Személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött kedden délután Dunaharasztiban, a Fő úton. Az ütközés következtében az oszlop eltört. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Személygépkocsi és egy motorkerékpáros ütközött össze kedden délután Pilisszentkereszt közelében. Az összetört autó és motor forgalmi akadályt okozott. A pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben a motoros könnyebb sérüléseket szenvedett.(fotó: PMKI Szentendre HTP)

Villám csapott egy családi ház falán lévő gázcsőbe kedden éjjel Gyömrőn, a Rózsa utcában. A villámcsapás következtében a gázkazán felhasadt és kisebb tűz keletkezett. A tűzoltók kiérkezéséig a lángokat a szomszédban lakó önkéntes tűzoltó oltotta el. A helyi önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, majd biztosították a helyszínt.(fotó: PMKI Monor HTP)

Az éjszaka folyamán összesen tíz esetben kellett beavatkozni a Pest megyei tűzoltóknak a viharos időjárással összefüggésben. Öt esetben lakóházba, egy esetben pedig szalmabálákba csapott a villám. Az égő bálák oltásán jelenleg is több tűzoltóegység dolgozik. Több esetben kellett az egységeknek kidőlt fákat, leszakadt ágakat eltávolítani az utakról, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.


 

Kapcsolódó képek:

 Villám csapott egy gázcsőbe Gyömrőn  Villám csapott egy gázcsőbe Gyömrőn  Villám csapott egy gázcsőbe Gyömrőn
>>> További képek a galériában <<<