Hírek


Két személyautó ütközött össze Hévízgyörkön
2019. július 10. 13:21
Taksonyban egy hétvégi ház egyik helységében keletkezett tűz, két személygépjármű ütközött össze Hévízgyörkön, oszlopnak ütközött egy személyautó Gyálon, traktor pótkocsiján kapott lángra a szállított szalma.

Körülbelül tíz négyzetméteren keletkezett tűz egy hétvégi ház egyik helyiségében Taksonyban, a Sziget nyaraló utcában, kedden délben. A helyszínre a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

Két személygépkocsi karambolozott Hévízgyörkön, a Kossuth Lajos utca és a Határ út kereszteződésénél. A balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a sérült járműveket. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés idejére félpályán haladt a forgalom.

Közvilágítási oszlopnak ütközött egy személygépkocsi Gyálon, a Vecsési út és a Rádióleadó utca kereszteződésénél. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Egy traktor pótkocsiján szállított szalma körbálák gyulladtak ki Cegléden a Külső Kátai úton kedden délután. A ceglédi hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották, majd a pótkocsit az útról levontatták, ahol azt szétterítve az izzó részeket is eloltották. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Mintegy négy métert zuhant egy férfi egy szikláról az Ürömnél található Róka-hegyi kőbányában kedden késő este. A helyszínre az I. és a III. kerületi tűzoltókat, illetve a budapesti tűzoltó doktorszolgálatot riasztották. A tűzoltók a pest megyei műveleti szolgálat irányítása mellett kötélpályát építettek ki, majd lehozták a bajba került túrázót egy speciális hordágyon a hegyoldalból, ezután átadták őt a mentőknek. A hivatásos tűzoltók munkáját a pilisborosjenői önkéntesek támogatták.