Hírek


Hétvégén történt
2019. július 08. 10:46
A lórévi kompról csúszott a Dunába egy személyautó szombat délután, villanyvezeték szakadt le és gyújtotta meg az alatta lévő aljnövényzetet Tápiószőlősön, a szombat éjjel áthaladó vihar kapcsán tizenhat riasztást kapott a megyei katasztrófavédelem.

Kompra hajtás közben vízbe csúszott és elmerült egy személyautó szombat délután a Duna Pest megyei szakaszán, a lórévi kompkikötőben. A helyszínre a szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a kis-szigeti önkéntes tűzoltók érkeztek ki, valamint a fővárosi hivatásos tűzoltók búvárszolgálata, akik a jármű felderítésében és kiemelésében is részt vettek. A járművet végül a szigetszentmiklósi gépjárműfecskendő segítségével vontatták ki a partra. (fotó: Ráckeve ÖT)

Vasárnap délután Tápiószőlősre vonultak a ceglédi hivatásos tűzoltók, ahol egy villanyvezeték leszakadt, mely az alatta lévő aljnövényzetet meggyújtotta. Az egységek a füstölést megszűntették, majd az elektromos szolgáltatónak a helyszínt átadták. (fotó: Cegléd HTP) 

Szombaton éjszaka az országon átvonuló vihar Pest megyét is érintette, több helyen is úttestre vagy vezetékre szakadt faágakat távolítottak el a hivatásos,- önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Gödöllőn, a Nádas utcában egy fa kettétört az ágai villanyvezetékre szakadtak. A gödöllői hivatásos tűzoltók a faágakat eltávolították, a helyszínt az elektromos szolgáltatónak átadták. Szintén Gödöllőn, a Harmat utcában egy nagyméretű fa dőlt meg, a Lovarda utcában kettétört fát távolítottak el a tűzoltók. Szigetmonostoron egy udvarban dőlt ki egy fa, az ágai villanyvezetékre lógtak, ide a szentendrei hivatásos tűzoltók vonultak. Nagykőrösön a Fogarasi utcában egy faág szakadt le, amely veszélyeztette a távközlési vezetéket. A nagykőrösi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fa ágait eltávolították. Monoron, a Ceglédi úton kellett beavatkoznia a tűzoltóknak, ahol szintén egy letört faágat kellett eltávolítani. Verőcén a Sügér utcában dőlt egy nagyméretű fa villanyvezetékre, Monoron a Németh Ágoston utcában egy faágat hasított le a viharos szél, Vámosmikolán egy fenyőfát távolítottak el, amely egy háztetőre dőlt rá. Szintén Vámosmikolán egy fűzfát csavart ki a viharos szél, Galgahévízen pedig egy úttestre dőlt fát távolítottak el az egységek. (fotó: Szentendre HTP és Gödöllő HTP)


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégén történt Hétvégén történt Hétvégén történt
>>> További képek a galériában <<<