Hírek


Vízből mentési gyakorlat Dunavarsányban
2019. július 03. 11:05
Az elmúlt hétvégén a vízi balesetek elhárításának hatékonyabb felszámolására, illetve a fürdőzés szabályainak betartása érdekében vízből mentési gyakorlattal egybekötött bemutatót tartott az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság, a Szigetszentmiklósi Rendőr-kapitányság, az Országos Mentőszolgálat és a Délegyháza-Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együttműködve.

A gyakorlatot Hajdu Imre tű. ezredes, tűzoltósági felügyelő nyitotta meg és ismertette a feltételezett helyzetet, miszerint egy baráti társaság a dunavarsányi Rukkel-tónál töltötte szabadidejét. A baráti társaság túlzott alkoholfogyasztás és huzamosabb ideig a napon történő tartózkodást követően, felhevült testel (hirtelen) vízibiciklizés közben a vízbe esett. A hideg vízben a testük begörcsölt, nem tudtak a vízibiciklire visszaszállni, segítségért kiabáltak. A tó tulajdonosa értesítette a katasztrófavédelmet, illetve mentőket, rendőrséget. A kiérkezett rendőrök a területet lezárták, a tűzoltók csónak segítségével a bajbajutottakat a vízből kimentették. A kimentést követően a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, illetve ellátták az embereket.

A látványos gyakorlat során az együttműködő szervezetek folyamatosan tájékoztatták és hasznos tanácsokkal látták el a részvevőket. A gyakorlatnak külön célja volt a mentésben résztvevők kommunikációjának a begyakorlása, a mentendő csónak és a mentésben használt eszközök „valós” körülmények közötti gyakorlása és nem utolsósorban a fürdőzés szabályainak a propagálása.

Fotó: PMKI Érd KvK


 

Kapcsolódó képek:

Vízből mentési gyakorlat Dunavarsányban Vízből mentési gyakorlat Dunavarsányban Vízből mentési gyakorlat Dunavarsányban
>>> További képek a galériában <<<