Hírek


Laskafesztivál Cegléden
2019. június 11. 13:07
A hétvégén immár tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Cegléd legnagyobb gasztronómiai és hagyományőrző rendezvénysorozata, a Ceglédi Bor- és Laskafesztivál. A főzőversennyel és zenei programokkal startoló rendezvénnyel párhuzamosan zajlott a Ceglédi Vágta – a Nemzeti Vágta előfutama-, ahol a főágra jutás volt a cél.

A rendezvényre több ezer ember látogatott ki. A Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai is jelen voltak a rendezvénysorozaton, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Tűzmegelőzési Bizottságot képviselve. A nap folyamán a tűzoltókat nagyon sok érdeklődő látogatta meg. A gyermekek játékos foglalkoztató anyagok segítségével, a felnőttek tesztek kitöltésével ismerkedhettek meg a katasztrófavédelem munkájával, valamint a szabadtéri tüzek megelőzésével is kaphattak tájékoztatást az oda látogatók.

Az állampolgárok lakó ingatlanjaiban és a gazdasági szereplők vagyontárgyaiban a tüzek pusztító hatása miatt évente több milliárd forintot elérő nagyságrendben keletkeznek károk. A szabadtéri tüzek a természetben, a környezetben okoznak súlyos károkat, ráadásul az ökológiai regenerálódás folyamata rendkívül lassú. A tüzek miatt a nemzeti vagyonban keletkező károk mértéke leghatékonyabban a szükséges és elégséges színvonalú tűzmegelőzési tevékenységgel csökkenthető. Amennyiben a tűzmegelőzés érdekében folytatott propaganda sikeres és hatékony, akkor a fent említett összegeknek akár csak 10 százalékos mérséklése is több milliárdos megtakarítást jelent a nemzetgazdaságnak, az egész országnak.

Fotó: PMKI Cegléd KvK


 

Kapcsolódó képek:

Laskafesztivál Cegléden Laskafesztivál Cegléden Laskafesztivál Cegléden
>>> További képek a galériában <<<