Hírek


Kiürítési gyakorlat Vácon
2019. június 06. 12:45
Kiürítési gyakorlatot tartott a tegnapi napon a Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Váci Sportcsarnokban. A gyakorlat keretein belül a társ-és együttműködő rendvédelmi szervezetek is lehetőséget kaptak a munkájuk bemutatására, népszerűsítésére.

A gyakorlatot Meskó László tű. ezredes, a Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg. Megnyitójában hangsúlyozta, hogy a tömeges rendezvényeken elsődleges cél a résztvevők biztonsága, az emberek mihamarabbi kimenekítése egy-egy bekövetkezett káresemények során. Az ilyen jellegű gyakorlatokon a szervezők, a rendezvényt biztosító biztonsági szolgálat, illetve a segítségükre siető beavatkozó egységek elsajátíthatják, felmérhetik a nagyszámú tömegek mozgatásával kapcsolatos tapasztalatokat. A megnyitót követően kezdetét vette a gyakorlat.

A csarnok kiürítését követően a hivatásos szervek kiállítóhelyeken is várták az érdeklődő diákokat. A kiállítás során lehetőség nyílt egyes felszerelések, eszközök megtekintésére, kipróbálására. A bemutatókkal párhuzamosan a Területi Tűzmegelőzési Bizottság folyamatosan tájékoztatta az érdeklődőket a szén-monoxid-mérgezések tüneteiről, a megelőzéséről, a kéménytüzek veszélyeiről és annak kialakulásának a megakadályozásáról és egyéb felmerült tűzvédelmi kérdések kapcsán.

Fotó: PMKI Vác KvK


 

Kapcsolódó képek:

Kiürítési gyakorlat Vácon Kiürítési gyakorlat Vácon Kiürítési gyakorlat Vácon
>>> További képek a galériában <<<