Hírek


Nemzeti Minősítő gyakorlat Pilisszentivánon
2019. május 21. 12:24
Mentőcsoportok riasztásával vette kezdetét az elmúlt hétvégén az érdi „Benta”, a pilisvörösvári „Kevély”, a ráckevei „Kisduna”, a szigetszentmiklósi „Lakihegy”, a budakeszi „Vadas” járási, illetve a Tárnok, Szigetújfalu Települési Mentőcsoportok Nemzeti Minősítő gyakorlata.

A gyakorlat május 17-én délután a mentőcsoportok riasztásával vette kezdetét. A mozgósítást követően az egységek Pilisszentivánon várakoztak az alkalmazás elrendeléséig. A megjelent mentőszervezeteket Sallai László tű. alezredes, az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Poppréné Révay Gyöngyi Pilisszentiván Község polgármestere és Major Miklós, a Budakeszi Járási Hivatal vezetője köszöntötte.

A köszöntőt követően elrendelték a mentőszervezetek alkalmazását. A közel százhatvan embernek öt kárhelyszínen, forgószínpad szerűen kellett végrehajtani az alapvető vízkár-elhárítás, árvízi védekezés és vízi mentés, könnyű városi kutatás-mentés, vezetés-irányítás és logisztikai feladatokat.

A gyakorlat során a mentőszervezetek magas szintű szakmai tudásról tettek bizonyságot. A feladatok végrehajtásához szükség volt a csapatok összehangolt munkájára és az elkötelezettségükre.

Fotó: PMKI Érd KvK


 

Kapcsolódó képek:

Nemzeti Minősítő gyakorlat Pilisszentivánon Nemzeti Minősítő gyakorlat Pilisszentivánon Nemzeti Minősítő gyakorlat Pilisszentivánon
>>> További képek a galériában <<<