Hírek


Háromszáz pályamű érkezett az alkotói pályázatra
2019. május 20. 13:38
Május 10-én lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra közel háromszáz pályamű érkezett különböző kategóriában, illetve korcsoportban, amiket Ádam Anita rajztanár és rajzművész értékelt.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tavasszal hirdette meg a kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatát. A tűzvédelmet a középpontba állító pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas, egyben veszélyes világát. Ezt megtehették magának a hivatásnak a bemutatásával, egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával ugyanúgy, mint bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással. A több kategóriában beérkezett műveket többek között a szakmai szempontok alapján bírálta el a bizottság, mely során figyelembe kellett venne egy-egy alkotás esztétikai, a nyelvtani és társadalmi hasznosságát is - természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok alapján. E szempontok és a rengeteg jobbnál-jobb benyújtott művek alapján nem volt könnyű feladata a bizottságnak.

A korcsoportoknak megfelelő helyezetteknek a tárgyjutalmakat ünnepélyes keretek között Branyiczky Márk tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át, és egyben gratulált az elért eredményekhez. Az első helyezést elérők automatikusan indultak az országos megmérettetésen, aminek a díjátadó ünnepsége június 07-én lesz. Az iskola vagy óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtották be, elnyeri a Legkreatívabb óvoda/iskola 2019”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában, óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Elért eredmények:

Szabadkézi rajz:

Óvodások

1. Hockdorfer Maja

2. Kunkli Angéla

3. Orgoványi Szabó Zita

Különdíj: Bede Zsolna Vera

I.korcsoport (6-10 éves)

1. Molnár Levente

2. Petrovics Barnabás

3. Oláh Sebők Zétény

Különdíj: Andrási Léda

II. korcsoport (11-14 éves)

1. Demmiány Júlia

2. Szekér Alíz Petra

3. Krausl Anna Lili

Különdíj: Buborék Márkó Zsolt

III. korcsoport (15-18 éves)

1. Burik Boglárka

2. Antal Dorina

3. Kollár Hajnalka

Plakát kategória

I. korcsoport

1. Nagy Csenge és Nagy Luca

II. korcsoport

1. Krausz Karina

2. Laczy Zsófia

Számítógépes rajz és film kategória

II. korcsoport

1. Kondás Kornélia és Böszörményi Brigitta

2. Balog Máté

Egyéb kézműves alkotás:

I. korcsoport

1. Várkonyi Zsanett

2. Nagy Zsófia Magdolna

III korcsoport

1. Lengyel Nóra

Irodalmi alkotás

I. korcsoport

1. Szegfű Zalán

II. korcsoport

1. Pápai Réka

2. Farsang Mendi

2019. Pest megye „legkreatívabb” óvodája:

Ecser, Andrássy utcai óvoda

2019. Pest megye „legkreatívabb” iskolája:

Ecser, Laky Ilonka Általános Iskola

 Gratulálunk a helyezetteknek! 

Fotó: Darázs Ágnes tű. zls


 

Kapcsolódó képek:

Háromszáz pályamű érkezett az alkotói pályázatra Háromszáz pályamű érkezett az alkotói pályázatra Háromszáz pályamű érkezett az alkotói pályázatra
>>> További képek a galériában <<<