Hírek


Tűzoltók országos úszóversenye Szentesen
2019. március 25. 13:49
2016 után idén ismét a szentesi uszodába várták a versenyzőket a tűzoltók országos úszóversenyére. Tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Gyors-, hát- és mellúszásban, négy korcsoportban, három különböző távon mérték össze erejüket március 20-án a katasztrófavédelem munkatársai. A BM OKF Országos Úszóbajnokságát a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen szervezte meg.

Reggel nyolc órától gyülekeztek a versenyzők a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkezett nevezés, több mint kétszázan regisztráltak a megadott határidőig. A Csongrád megyei igazgatósághoz tizenöt versenyszámban érkeztek a jelentkezések, a résztvevőket negyvenhét futamban indították el a szervezők.
 
Az ünnepélyes megnyitó a technikai értekezletet követően vette kezdetét. Elsőként Szentes város polgármestere, Szirbik Imreköszöntötte a csapatokat, majd Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató kívánt sérülésmentes versenyzést a résztvevőknek.
 
A megnyitót követő percekben már rajthoz is álltak az első futam versenyzői, a legfiatalabb férfiak álltak fel a rajtkockára, hogy aztán a száz méteres gyorsúszással kezdetét vehesse a viadal. Ezt követően sorra indították a bírók az egyes számokat, egymást váltották a rajtkockákon a sportolók.
 
Amíg az ötven méteres medencében, kilenc pályán úsztak a versenyszámokban érintett versenyzők, addig a huszonkét csapat többi tagja a szárazföldön szurkolt és melegített a következő futamra. Lelkes kiabálással bíztatták társaikat, izgalommal figyelték a kijelzőn megjelenő eredményeket. Szurkolásból nem volt hiány, egész délelőtt visszhangzott az uszoda a lelkesítő szólamoktól. Végül délután fél egykor álltak a rajthoz az utolsó versenyszám úszói, a női-férfi kétszáz méteres mix váltót is hangos drukkolás kísérte az első métertől az utolsóig. A versenyt záró vegyes versenyszám után Győr-Moson-Sopron megye örülhetett, csapata ért elsőként a célba.
 
A délutáni eredményhirdetésen a díjakat Szatmári Imre tű. dandártábornok, Berecz György tű. ezredes és dr. Gubicza József tű. ezredes adták át a legeredményesebb versenyzőknek. Az idei úszóversenyt Berecz György zárta, méltatva a versenyzők teljesítményét, a mostanihoz hasonló részvételt kívánva a további versenyeken is.
 
A 2019-es versenyen a főváros csapata szerepelt a legjobban, ők gyűjtötték össze a legtöbb pontot érő helyezést.
 
A csapatverseny első hat helyezettje:

  1. Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  2. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  3. Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  4. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  5. Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  6. Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eredményeit IDE kattintva megtekintheti. 

 


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltók országos úszóversenye Szentesen Tűzoltók országos úszóversenye Szentesen Tűzoltók országos úszóversenye Szentesen
>>> További képek a galériában <<<