Hírek


Tűzoltási gyakorlat a dabasi tűzoltóknak
2019. március 22. 13:22
Az elmúlt napokban tűzoltási gyakorlaton vettek részt a dabasi hivatásos tűzoltók. Azonban a mostani gyakorlat helyszínéül nem egy lakóépületet választottak a tűzoltóknak, hanem egy speciális gyakorlópályán találkozhattak a zárttéri tüzek jellemző hatásaival.

A speciális gyakorlat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság által kialakított „tűzkonténerben” valósulhatott meg. A tényleges, tűz gyújtással járó gyakorlatot megelőzte az elmúlt év végén, helyi szinten végrehajtott elméleti felkészítés, melynek során a készenléti állománytagok feleleveníthették a zárttéri tüzekkel kapcsolatos ismeretanyagokat. Az elméleti felkészítést a végrehajtott égetési bemutató tette egésszé, ahol a beavatkozó állomány megtapasztalhatta az ilyen jellegű tüzek főbb jellemzőit, annak hatásait, illetve azok biztonságos kezelését.

Fotó: PMKI Monor KvK


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltási gyakorlat a dabasi tűzoltóknak Tűzoltási gyakorlat a dabasi tűzoltóknak Tűzoltási gyakorlat a dabasi tűzoltóknak
>>> További képek a galériában <<<