Hírek


Két személygépkocsi ütközött Sülysápon
2019. február 20. 14:22
Két autó ütközött össze kedd reggel Sülysápon, gázvezetéket szakított egy munkagép, két személyautó és egy kisbusz ütközött össze Érden, megszaporodtak a szabadtéri tűzesetek.

Két személygépkocsi ütközött össze kedden kora reggel Sülysápon, a Szecsői úton. A balesetben személyi sérülés nem történt, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A nagykátai hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. (fotó: Nagykáta HTP)

Gázvezetéket szakított egy munkagép kedden délelőtt Bugyi település külterületén. A százhatvan milliméter átmérőjű vezetékből szivárgott a gáz, ezért a dabasi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók lezárták a területet, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. A szolgáltató szakemberei a sérült vezetéket kiszakaszolták, majd gondoskodtak a javításáról. A javítás ideje alatt ezerötszáz fogyasztónál szünetelt az ellátás. 

Két személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze kedden délelőtt Érden, a Szent István utca és a Kossuth Lajos út kereszteződésében. A balesetben egy ember szenvedett sérüléseket, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Az elmúlt napokban a tavaszias idő beköszöntével megszaporodtak a szabadtéri tűzesetek száma Pest megyében. A legtöbb esetben kisebb területeken csaptak fel a lángok, de egyes települések környékén több hektár száraz aljnövényzet vált a tűz martalékává. A tegnapi napon Kerepesen, Bugyin, Törökbálinton, Tápiószecsőn, Cegléden több helyszínen kellett beavatkozni a tűzoltóknak. Dány határában két hektáron égett a száraz fű és a lerakott hulladék. A gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a leégett területet. (fotó: Gödöllő HTP)
A szabadtéri tüzek szinte mindegyikét emberi gondatlanság, felelőtlenség okozza. A szabályok megszegője tűzvédelmi bírsággal sújtható, valamint az okozott károk megtérítésére is kötelezhető. Az emberek sokat tehetnek azért, hogy megóvják környezetüket és a levegő tisztaságát az alapvető szabályok betartásával.


 

Kapcsolódó képek:

Két személygépkocsi ütközött Sülysápon Két személygépkocsi ütközött Sülysápon Két személygépkocsi ütközött Sülysápon
>>> További képek a galériában <<<