Hírek


Teljes egészében égett egy lakóház Szigetszentmiklóson
2019. február 14. 10:24
Tűz keletkezett egy negyven négyzetméteres lakás egy helyiségében Apajon, kigyulladt és teljes egészében égett egy hetven négyzetméteres lakóház Szigetszentmiklóson, szabadtéri tüzek Pest megyében.

Tűz keletkezett egy negyven négyzetméteres lakás egy helyiségében szerdán délután Apajon, a Telepi úton. A tűz keletkezésekor az épületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. A kunszentmiklósi önkormányzati, a dömsödi önkéntes és a dabasi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd szellőztették, illetve vizsgálták át az ingatlant.(fotó: PMKI Dabas HTP)

Kigyulladt és teljes egészében égett egy hetven négyzetméteres lakóház szerdán délután Szigetszentmiklóson, az Éden utcában. A tűz keletkezésekor az épületben egy ember tartózkodott, ő kisebb égési sérüléseket szenvedett. A szigetszentmiklósi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók öt vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az épületet. Az átvizsgálás során a tűzoltók egy felrobbant gázpalack maradványait találták meg a romok között. A lakóház kiégett, lakhatatlanná vált.(fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP)

A szárazabb idő beköszöntével megszaporodtak a szabadtéri tűzesetek száma Pest megyében. Csak a tegnapi napon több mint tíz esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak az ilyen jellegű káreseményeknél. Jellemzően kisebb területeken ég a száraz gaz, aljnövényzet, de sok esetben előfordul, hogy a lerakott különböző hulladék is lángra kap. Sződön, Üllőn, Kerepesen, Nagykátán, Valkón, Tahitótfaluban, Vecsésen és Táborfalván kisebb területen, de Ercsiben a kora délutáni órákban öt hektáros területen égett a száraz növényzet. Az utóbbi esetnél a lakóházakat is veszélyeztették a felcsapó lángok, a tűz továbbterjedését az érdi hivatásos és a százhalombattai FER létesítményi tűzoltók akadályozták meg.


 

Kapcsolódó képek:

Teljes egészében égett egy lakóház Szigetszentmiklóson Teljes egészében égett egy lakóház Szigetszentmiklóson Teljes egészében égett egy lakóház Szigetszentmiklóson
>>> További képek a galériában <<<