Hírek


Pest megyei győzelem a síelők között
2019. február 08. 12:28
Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn összegyűlik több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyt. A síelők aranyérmét idén is a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Horváth Orsolya tű. százados nyakába akaszthatták. A terepfutóverseny férfi mezőnyben Hajnal Sándor nagykátai tűzoltó diadalmaskodhatott.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg csütörtök reggel, az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.
 
A terepfutóverseny győztese a nők mezőnyében Istványi Nóra és dr. Antalicz-Gergelics Natália, míg a férfiak között Nemes Bálint és Hajnal Sándor lett.
 
A tűzoltók sí- és snowboardversenye délután fél kettőkor kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel. A síelők aranyérmét végül Horváth Orsolya, Beck Roland, Juhász Péter, Tanka László és Berta Bence nyakába akasztották a szervezők.
 
A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt érmeket, okleveleket és ajándékutalványokat Tanka László tűzoltó ezredestől, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől és Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület egy különdíjat ajánlott fel, amelyet Baukó Péter vehetett át a rendezvény legaktívabb sportolójaként. Ő futásban, snowboardozásban és síelésben is próbára tette magát, ráadásul két számban is sikerült dobogós helyen végeznie.

Forrás: BM OKF

Fotó: Hotváth Orsolya tű. szds. Pest MKI


 

Kapcsolódó képek:

Pest megyei győzelem a síelők között Pest megyei győzelem a síelők között Pest megyei győzelem a síelők között
>>> További képek a galériában <<<