Hírek


Jégről mentési gyakorlat Százhalombattán
2019. február 04. 15:30
Az elmúlt napokban jégről mentési gyakorlatot tartottak az érdi, törökbálinti és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók Százhalombattán, valamint a Ráckeve Dunai-ágon. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók gyakorlatán a kis-szigeti, illetve a szigetújfalui önkéntes tűzoltók is részt vettek.

A gyakorlatnak éppen aktualitása van, – a téli időszaktól függetlenül – hiszen az elmúlt napokban folyamatos felmelegedés volt tapasztalható az időjárásban. Köztudott, a hirtelen hőmérsékletváltozások, illetve a tartósan enyhe időjárás nagymértékben megváltoztathatja a jégtakarók tulajdonságait, ezáltal azok veszélyessé, kiismerhetetlenné válhatnak. A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog.

A gyakorlatot megelőzően a résztvevők elméleti szinten elevenítették fel szabadterületű nyílt vizek téli veszélyeit, a jégbeesett ember élettani változásait. Az elméletei felkészítést követően a készenléti állomány a rendelkezésre álló eszközökkel, technikai felszereléssel begyakorolták, valamint végrehajtották a mentést. A mentési gyakorlatokat búvár képesítéssel rendelkező, állományban lévő tűzoltók tartották.

Fotó: PMKI Érd KvK


 

Kapcsolódó képek:

Jégről mentési gyakorlat Százhalombattán Jégről mentési gyakorlat Százhalombattán Jégről mentési gyakorlat Százhalombattán
>>> További képek a galériában <<<