Hírek


További havazás várható
2019. január 08. 14:32
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma estig erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A havazás mellett többfelé várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a leghidegebb. Az útra kelők megváltozott útviszonyokra számíthatnak.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint jelenleg Pest megyében 65 géppel végzik az úttisztítását, sózást. Az autópályák és a főutak jellemzően havasak, latyakosak, az alsóbbrendű utak szintén havasak. A megye területén átlagosan 5 centiméter meghaladó hó hullhat, elzárt település nincs.  A közút tájékoztatása alapján Tinnye és Pilisjászfalu 102 út 16-21 km szelvényei között az utat a takarítás idejére lezárták az elakadt kamionok miatt.

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téligumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük, figyeljék közleményeinket.