Hírek


Számos baleset a megye útjain
2019. január 06. 09:35
A tegnapi napon a télies időjárással összefüggésben számos esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak a megyében. A legtöbbször az úton megcsúszott, árokba hajtott gépkocsik műszaki mentését hajtották végre az egységek.

A reggeli órákban Monoron, az Ady Endre úton csúszott árokba egy személyautó. A gépkocsi sofőrje a járművet önállóan elhagyni nem tudta, ezért őt a monori hivatásos tűzoltók kézi erővel emelték ki az autóból. Dabason, a Tabáni úton egy beton oszlopnak csúszott egy személyautó. Az ütközéstől az oszlop eltört, személyi sérülés nem történt. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Veresegyház és Őrbottyán között árokba csúszott és felborult egy személyautó. A gépkocsiban többen utaztak, könnyebb sérüléseket szenvedtek. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.(fotó: PMKI Gödöllő HTP)

Bugyi település határában egy gépkocsi árokba csúszott és az oldalára borult. A balesetben személyi sérülés nem történt. A délegyházi önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd drótkötél segítségével az árokból kivontatták az autót.(fotó: Délegyháza ÖTE)

Az 5-ös főút 32-es kilométerénél, Ócsa közelében egy gépkocsi fának hajtott, majd az árokba csapódott, személyi sérülés nem történt. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

A kora esti órákban két baleset is történt a 4-es főúton. A 91-es kilométernél, Abony közelében egy kisbusz árokba hajtott és felborult. A buszban heten utaztak, senki nem szenvedett sérüléseket. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. Ezzel egy időben a 84-85-ös kilométernél szintén az árokba hajtott egy személygépkocsi. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd az árokból kivontatták az autót, személyi sérülés nem történt.(fotó: PMKI Cegléd HTP)

Az 5-ös főút 55-ös kilométerénél, Örkény közelében szintén az árokba hajtott egy gépkocsi. A monori hivatásos tűzoltók áramtalanították és vizsgálták át a járművet, személyi sérülés nem történt.(fotó: PMKI Monor HTP)

Az útra kelők megváltozott útviszonyokra számíthatnak, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek a közlekedésben résztvevők!

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téligumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük, figyeljék közleményeinket.


 

Kapcsolódó képek:

Számos baleset a megye útjain Számos baleset a megye útjain Számos baleset a megye útjain
>>> További képek a galériában <<<