Hírek


Megváltozott útviszonyokra számíthatnak az útrakelők
2019. január 05. 07:52
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma egész nap borult időre számíthatunk országszerte havazással. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok körül alakul. Eleinte a délnyugati, majd délutántól az északnyugatira forduló szél megerősödik. Az útra kelők megváltozott útviszonyokra számíthatnak.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint jelenleg Pest megyében 43 géppel végzik az úttisztítását, sózást. Az autópályák és a főutak jellemzően sónedvesek, latyakosak, az alsóbbrendű utak havasak, hó kásásak. A megye területén átlagosan 2 centiméter a hó vastagsága, elzárt település nincs.  

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téligumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük, figyeljék közleményeinket.