Hírek


Számos balesethez és tűzesethez riasztották csütörtökön a tűzoltókat
2018. augusztus 10. 10:04
Betonkeverő és személygépjármű ütközött össze az 05-ös autópályán, kisteherautó és személygépjármű ütközött Solymár térségében, két személygépjármű ütközött Halásztelken, két kistehergépjármű ütközött az M0-ás autóúton Szigetszentmiklós térségében, több helyen égett a vasúti töltés melletti aljnövényzet a Monorierdő-Ceglédbercel vasútvonalon, gázvezeték szakadt Ceglédbercelen.

Összeütközött egy betonkeverő és egy személygépjármű csütörtök délelőtt a Pest megyei Újhartyán külterületén, az M5-ös autópálya újhartyáni lehajtója és a 405-ös út kereszteződésében. A balesethez Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat végeztek. A balesetben két ember megsérült, egyikük súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Összeütközött egy kisteherautó és két személygépkocsi a 10-es főút 15-ös kilométerénél, Solymár térségében, a Budai úton. Az egyik járműbe egy ember beszorult, akit a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a fővárosi hivatásos és a solymári önkéntes tűzoltók szabadítanak ki a roncsok közül. A balesetnek egy sérültje volt, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. (fotó: Solymár ÖTE) 

Cegléden a Nyír utca és a Kishíd utca kereszteződésénél egy személygépkocsi az út melletti betontuskóra hajtott és forgalmi akadályt képzett. A ceglédi hivatásos tűzoltók pneumatikus emelőpárna segítségével a gépjárművet a betontömbről leemelték. Az autóban egy személy utazott, de személyi sérülés nem törtét. Kár nem keletkezett. (fotó: Cegléd HTP)


Összeütközött két személygépkocsi Halásztelken, a II. Rákóczi Ferenc út és a Diófasor utca kereszteződésénél. A balesethez a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés az eset során nem történt.

Összeütközött két kistehergépjármű csütörtök délután az M0-ás autóút 15-ös kilométerszelvényénél, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Szigetszentmiklós térségében. Az egyik járműbe egy ember beszorult, akit a balesethez riasztott szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki az autóból. A balesetnek egy sérültje volt, akit a mentők elláttak. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Csütörtökön egy órakor a Monorierdő-Pilis-Albertirsa- Ceglédbercel vasútvonalon a töltés mentén az aljnövényzet helyenként több méter hosszan kigyulladt, izzott, füstölt. Albertirsa és Ceglédbercel között a vasút 30 percre leállította a vasúti közlekedést, illetve sebességkorlátozással egy pályaszakaszon haladhatott a közlekedés. Az esethez több tűzoltó egységet is riasztottak, a monori és ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el a fellobbant tüzeket, a füstölést és izzást megszűntették. (fotó: Cegléd HTP)

A ceglédi hivatásos tűzoltók illetve a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult Ceglédbercelre csütörtök este, ahol a Pesti út és a vízelvezető árok között hírközlési kábel cseréje közben gázvezeték szakadt. A helyszínen gázmérővel robbanóképes koncentráció nem volt mérhető. A TIGÁZ szakemberei kiszakaszolták az egy lakást érintő sérült gázvezetéket, ez időre 400 m hosszan a terület lezárásra került, és 100 méter sugarú körben a lakók figyelmét felhívták az eseményre, illetve kérték az ajtók ablakok bezárását a munka befejezéséig.  A rendőrség elterelte a forgalmat, mindkét irányban lezárásra került a Pesti út érintett szakasza. A gázelzárás egy ingatlant érintett, melyben nem laknak így a fogyasztók nem maradtak ellátás nélkül, további lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. (fotó: Cegléd HTP)


 

Kapcsolódó információk: