Hírek


Kommunális hulladék égett Szentendrén
2018. július 09. 15:30
Kigyulladt és teljes egészében égett egy negyven négyzetméteres faszerkezetű épület Erdőkertesen, kommunális hulladék kapott lángra Szentendrén, teljes egészében égett egy huszonöt négyzetméteres lakóház Rádon, életmentés Gödöllőn, lesodródott az útról, kerítésnek csapódott egy személyautó Szentendrén.

Kigyulladt és teljes egészében égett egy negyven négyzetméteres faszerkezetű épület vasárnapra virradóra Erdőkertesen, a Katona József utcában. A gödöllői és az aszódi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a kiégett épületet. A tűz keletkezésekor a házban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.(fotó: PMKI Gödöllő HTP)

Kommunális hulladék kapott lángra vasárnap délután Szentendrén, a Szabadkai utcában. A háromszáz négyzetméteren égő lángokat a szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui önkéntes tűzoltók hat vízsugár és egy munkagép segítségével oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltás ideje alatt a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végezett a füst terjedésének irányában, azonban a levegőben egészségre ártalmas koncentrációt kimutatni nem tudott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. (fotó: PMKI Szentendre HTP)

Teljes egészében égett egy huszonöt négyzetméteres lakóház vasárnap délután Rádon, a Petőfi úton. A tűzoltók kiérkezésekor a tűz már átterjedt a ház mellé épített melléképületre, illetve a szomszéd ingatlan tetőszerkezetére is. A váci hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Az épületben két felnőtt és három gyermek tartózkodott, ők időben, sérülések nélkül elhagyták az égő házat. Az épület teljesen kiégett, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.(fotó: PMKI Vác HTP)

Vasárnap délután tűzhelyen felejtett étel füstölése miatt riasztották a gödöllői hivatásos tűzoltókat. Gödöllőn, a  Szent  János utcában egy idős ember főzés közben rosszul lett, elájult. A füstölést észlelve a szomszédok kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A gödöllői hivatásos tűzoltók a lakásba bejutva a földön egy eszméletlenül fekvő embert találtak. A tűzoltók azonnal megkezdték az idős ember újraélesztését, a füstölő ételt a tűzhelyről eltávolították, a helyiségeket átszellőztették. Az újraélesztés sikeres volt, a mentők kiérkezéséig a tűzoltók stabilizálták az idős ember állapotát.

Lesodródott az útról, kerítésnek csapódott egy személyautó hétfőre virradóra Szentendrén, az Ady Endre úton. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki a roncsba szorult. A szentendrei hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embert a roncsból kiszabadították, a mentőknek átadták, valamint áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A kimentett ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították.(fotó: PMKI Szentendre HTP)


 

Kapcsolódó képek:

Kommunális hulladék égett Szentendrén Kommunális hulladék égett Szentendrén Kommunális hulladék égett Szentendrén
>>> További képek a galériában <<<