Hírek


Viharkárok Pest megyében
2018. június 11. 12:51
Kigyulladt egy húsz négyzetméteres melléképület tetőszerkezete és a benne tárolt tűzifa egy része Ráckevén, két személygépkocsi ütközött össze Szadán, teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres épület Budaörsön, kirándulás közben hat méter magasságból szakadékba zuhant egy ember Solymáron, viharkárok Pest megyében.

Kigyulladt egy húsz négyzetméteres melléképület tetőszerkezete és a benne tárolt tűzifa egy része vasárnapra virradóra Ráckevén, a Gábor Áron úton. A tűz veszélyeztette a szomszédos épületeket is, személyi sérülés nem történt. A ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint a délegyházi és a kis-szigeti önkéntes tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését.(fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP)

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Szadán, a Dózsa György úton. Az ütközés következtében két felnőtt és két gyermek szenvedett könnyebb sérüléseket, őket a mentők kórházba szállították, valamint az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították, átvizsgálták a járműveket, megszüntették az üzemanyagfolyást, majd biztosították a helyszínt.(fotó: PMKI Gödöllő HTP)

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres épület vasárnap délután Budaörsön, a Méhecske utcában. A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a kiégett lakóházat. A tűz keletkezésekor az ingatlanban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Kirándulás közben hat méter magasságból szakadékba zuhant egy ember vasárnap délután Solymáron, a Barlang utca közelében. A lezuhant túrázó súlyos sérüléseket szenvedett, a lehozatalához kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A solymári önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók speciális hordágy és kötéltechnika segítségével mentették le a bajbajutott nőt. A beavatkozó tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.(fotó: FKI Videó)

Vasárnapra virradóra és azt követően pedig délután adott munkát a Pest megyei tűzoltóknak a hirtelen nagy mennyiségben lehulló csapadék. Több mint húsz esetben kellett kidőlt fákat, leszakadt ágakat eltávolítani, illetve elárasztott pincékből, melléképületekből a vizet kiszivattyúzni.  A legtöbb bejelentés hajnalban Nagykőrösről, délután Halásztelekről érkezett. A tűzoltóegységek címről-címre járva számolták fel az eseményeket, személyi sérülés nem történt.(fotó: Nagykőrös ÖTP)


 

Kapcsolódó információk: