Hírek


Vasúti aluljárónak ütközött egy kisteherautó Szigetszentmiklóson
2018. május 16. 13:00
Vasúti aluljárónak, illetve magasságkorlátozónak ütközött egy kisteherautó Szigetszentmiklóson, kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy százhúsz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Kókán, árokba hajtott, ezért megdőlt egy gázpalackokat szállító teherautó Kóspallagon, személygépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő csuklós autóbusz ütközött össze Kóka és Sülysáp között, teljes egészében égett egy kamion vontatmánya az M1-es autópálya 16-os kilométerénél, kigyulladt és teljes egészében égett egy ötven négyzetméteres garázsnak és műhelynek használt épület Gyálon.

Vasúti aluljárónak, illetve magasságkorlátozónak ütközött egy kisteherautó kedden reggel Szigetszentmiklóson, a Csépi úton. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, azonban a teherautó felépítménye leszakadt, a jármű forgalmi akadályt okozott. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a gépjárművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.(fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy százhúsz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete kedden reggel Kókán, az Újvilág úton. A tűz átterjedt a ház helyiségeire is, személyi sérülés nem történt. A helyi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az ingatlant. A ház tetőzete, födémje több helyen beszakadt, így az épület lakhatatlanná vált.(fotó: PMKI Nagykáta HTP)

Árokba hajtott, ezért megdőlt egy gázpalackokat szállító teherautó kedden délelőtt Kóspallagon, a Szent István úton. A teherautó összesen négyszáztizenegy töltött palackot szállított, amiből kilencven darab kiesett a kalodából és a földre zuhant, személyi sérülés nem történt. A váci hivatásos tűzoltók a kiesett gázpalackokat átvizsgálták – szivárgást nem tapasztaltak -, majd biztosították a helyszínt, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A palackok elszállításáról a szolgáltató gondoskodott. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz lezárásra került, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.(fotó: PMKI Vác HTP)

Személygépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő csuklós autóbusz ütközött össze kedden délután Kóka és Sülysáp között. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott, az autó sofőrje a roncsba szorult. A kókai önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embert kiszabadították, a mentőknek átadták, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A roncsból kimentett sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, az életét már megmenteni nem lehetett, a helyszínen elhunyt. Az autóbuszban kilencen utaztak, közülük négyen szenvedtek könnyebb sérüléseket, az egyiküket a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz lezárták, a forgalom tereléséről gondoskodtak.(fotó: PMKI Nagykáta HTP és Kóka ÖTE)

Teljes egészében égett egy kamion vontatmánya kedden éjszaka az M1-es autópálya 16-os kilométerénél, Törökbálint közelében. A tűz a vontatmányról a gépes részre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. A törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket. A teherautó műanyagelemeket és autóalkatrészeket szállított, amik a tűzben nagy részben megsemmisültek.(fotó: PMKI Törökbálint Őrs)

Kigyulladt és teljes egészében égett egy ötven négyzetméteres garázsnak és műhelynek használt épület kedden éjjel Gyálon, a Vak Bottyán utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a garázsban álló gépkocsit az ott tartózkodók kitolták, személyi sérülés nem történt. A helyi önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltás során az egységek az égő részből három propánbután-, illetve egy ipari gázpalackot kivittek, azokat vízsugarakkal hűtötték.(fotó: Gyál ÖTE)


 

Kapcsolódó információk: