Hírek


Közel kettőszáz pályamű érkezett különböző kategóriában
2018. május 14. 11:22
Május elején lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra közel kettőszáz pályamű érkezett különböző kategóriában, illetve korcsoportban.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tavasszal hirdette meg a kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatát. A tűzvédelmet a középpontba állító pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas, egyben veszélyes világát. Ezt megtehették magának a hivatásnak a bemutatásával, egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával ugyanúgy, mint bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással. A több kategóriában beérkezett műveket többek között a szakmai szempontok alapján bírálta el a bizottság, mely során figyelembe kellett venne egy-egy alkotás esztétikai, a nyelvtani és társadalmi hasznosságát is - természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok alapján. E szempontok és a rengeteg jobbnál-jobb benyújtott művek alapján nem volt könnyű feladata a bizottságnak.

A korcsoportoknak megfelelő helyezetteknek a tárgyjutalmakat ünnepélyes keretek között Branyiczky Márk tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át, és egyben gratulált az elért eredményekhez. Az első helyezést elérők automatikusan indultak az országos megmérettetésen, aminek a díjátadó ünnepsége május 25-én lesz, a Fővárosi Nagycirkuszban. Az országos verseny díjazottjai családjával egy balatoni nyaraláson vehet részt, a verseny további nyertesi a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak. Az iskola vagy óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtották be, elnyeri a Legkreatívabb óvoda/iskola 2018”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában, óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Elért eredmények:

Szabadkézi rajz:

I.korcsoport (6-10 éves)

1. Garai Zsófia (8 éves), Nagy Luca (8 éves)

2. Fenyvesi Márk (8 éves)

3. Kasuba Gergő Vince (7 éves)

II. korcsoport (11-14 éves)

1. Kasuba Gyöngyi Virág (12 éves)

2. Bartúcz Anna (13 éves)

3. Kiss Rita Ágnes (11 éves)

Számítógépes rajz:

I.korcsoport (6-10 éves)

1. Nagy Janka (10 éves)

Egyéb kézműves alkotás:

I.korcsoport (6-10 éves)

1. Jedlica Fruzsina Júlia (10 éves)

2. Szabó Larissza (9 éves)

3. Mádai Ádám (9 éves)

II. korcsoport (11-14 éves)

1. Jánosi Alexandra (12 éves)
Vers:

I. korcsoport (6-10 éves)
1. Szegfű Zalán (7 éves)

II. korcsoport (11-14 éves)
1. Pleva Bence (13 éves)
Mese:
II. korcsoport (11-14 éves)
1. Farsang Mendi (11 éves)

Fotó: Pest MKI


 

Kapcsolódó képek:

Közel kettőszáz pályamű érkezett különböző kategóriában Közel kettőszáz pályamű érkezett különböző kategóriában Közel kettőszáz pályamű érkezett különböző kategóriában
>>> További képek a galériában <<<