Hírek


„Az év tűzoltója” miniszteri díjat kapott az érdi tűzoltó
2018. április 21. 11:21
Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Az ünnepségen kiderült, hogy „az év tűzoltója” miniszteri díjat – mások mellett – Dombrovszki György tű. főtörzsőrmester, Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója kapta.

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első – hangsúlyozta beszédében Kontrát Károly, államtitkár az ünnepségen. Mint kifejtette, a rendőrök és tűzoltók munkája kiváltja a magyar emberek elismerését, megelégedését. A hivatásosok veszélyes feladatokat vállalnak, de a veszélyt fölülírja a hivatástudat és az elszántság, amivel minden nap hazájukat szolgálják az egyenruhások.

„Önöknek kiemelkedő szerepük van abban, hogy a biztonságot a jövőben is garantálni lehessen, éppen ezért a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a haza érdekeit és értékeit védelmező munkatársak magas színvonalú munkáját megbecsülje" – mondta az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a kormány a megbecsülését az elismeréseken túl azzal is kifejezte, hogy ígéretének megfelelően az új szolgálati törvénybe foglalt kiszámítható előmenetelt és illetményrendszert alakított ki.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a cél továbbra is az, hogy mindkét szervezet számára rendelkezésre álljanak a megfelelő feltételek nemcsak a napi munkavégzéshez, hanem a szakma rangjának emeléséhez is. Kontrát Károly emlékeztetett, 2017-ben 6800 új szolgálati gépjárművet adtak át, a tűzoltók munkáját pedig száz új, hazai gyártású gépjárműfecskendő is segíti.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért Érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, illetve Szent Flórián-érdemjeleket adott át, továbbá soron kívüli előléptetéseket, tanácsosi és főtanácsosi címeket, valamint különböző emléktárgyakat adományozott.

Április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja.

Forrás: kormány.hu

Fotó: Jóri András BM OKF

Letölthető dokumentum(ok):


 

Kapcsolódó képek:

>>> További képek a galériában <<<