Hírek


Ünnepélyes tűzoltóautó átadása Gyálon
2018. március 05. 13:39
Felújított tűzoltóautóval gazdagodott a gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület. A jármű ünnepélyes átadása 2018. március 02-án, egy ünnepi közgyűlés keretében, a település Arany János Közösségi Házában valósult meg a város vezetőinek jelenlétében.

Az ünnepségen elismerések mellett egy hidraulikus feszítővágó berendezés is átadásra került. Az igazgatóságunkat Branyiczky Márk tű ezredes, igazgató, Gere Imre tű. ezredes, kirendeltség-vezető valamint Vad Tibor tű. alezredes tűzoltó-parancsnok képviselte. Az átadóra meghívást kapott dr. Szűcs Lajos Országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több vezetője. A katasztrófavédelem mellett a rendőrség és a polgárőrség is képviseltette magát.

A Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület két évtizede vigyázz a biztonságra és nyújt segítséget a bajbajutottaknak a településen és a térségben. Aligha működik még egy olyan szervezet városban, amelyet annyian ismernek és elismernek. A megalakuláskor alig voltak tízen, ma már ez a szám az ifjúsági tagozattal együtt meghaladja a száz főt. Eddig egy régebbi Mercedes típusú gépjárműfecskendővel látták el a napi szolgálatot, ezért a most átadott Steyr típusú gépjárműfecskendő nagy segítségre lesz a további feladatok ellátásában. A gépjárművet vállalkozók, magánszemélyek és önkormányzatok segítségével sikerült felújítani, a mostani ünnepségen átadni. A további cél az ifjúsági tagozat, mint utánpótlás képzése, a riasztórendszer korszerűsítése, a technikai fejlődés folyamatos biztosítása. A távolabbi eredményként saját önálló épületbe költözés elérése szerepel a tervek között, ahol az ügyeleti központ és a tűzoltóautók tárolása is megoldottá válhat, ezzel is fokozva hatékonyságot.

Fotó: FKI Videó


 

Kapcsolódó képek:

Ünnepélyes tűzoltóautó átadása Gyálon Ünnepélyes tűzoltóautó átadása Gyálon Ünnepélyes tűzoltóautó átadása Gyálon
>>> További képek a galériában <<<