Hírek


Százharminc tűzoltó futott és síelt Kékestetőn
2018. február 05. 15:13
Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 1-jén ismét megrendezte a tűzoltósíversennyel egybekötött Téli Sportnapot. A rendezvényen a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát és több kategóriában értek el dobogós helyezéseket.

A Kékestetőn megrendezett sporteseményre még a kedvezőtlennek ígérkező időjárás ellenére is mintegy százharminc induló nevezett, az ország minden szegletéből. A tűzoltók és családtagjaik szabad síeléssel indíthatták a napot, a sí- és snowboardversenyek délután fél négykor kezdődtek. Délben vette kezdetét a terepfutóverseny is, amelyen tizenkilencen indultak, öt nő és tizennégy férfi. Nekik egy öt kilométer hosszú turistakörön kellett egy vagy két kört teljesíteniük a változatos és igen nehéz terepen. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett végig.
A síelők öt kategóriában indultak. A lebonyolításban nagy segítséget nyújtott a Kékes Kutató-mentő Alapítvány, a sípályát a Mátrai Erőmű Síklub tagjai jelölték ki, a szakemberek pedig egy speciális időmérő berendezéssel regisztrálták a lesiklók eredményét.
Az időjárás végül viszonylag kegyes volt, az eső is csak késő délután eredt el. A dobogósok az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől, Tanka László tűzoltó ezredestől és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől, Plachi Péter tűzoltó ezredestől vehették át a megérdemelt serleget és oklevelet.
A terepfutó verseny győztese a nők között Tatorján Ágnes, míg a férfiak között Majoros Richárd és Sági József lett. Síelésben a legjobbnak Horváth Orsolya, Tankó Dávid, Dósa Zoltán, Révész Zoltán és Csörgő Gábor bizonyult.

Fotó: Nagy Csaba tű.fhdgy.Heves MKI és Pest MKI

Forrás: BM OKF

Pest megyei helyezettek:

Terepfutó verseny nők:         I. Tatorján Ágnes tű.szds.
Terepfutó verseny férfi:               I. Sági József tű.szds.
                                                       II. Garai István tű.ftörm
                                                       III. Madai Sándor tű.zls.
                                                       III. Lipták János tű. fhdgy.
                                                      IV. Czakó Balázs tű.szds.
Síelés nők:                                  I. Horváth Orsolya tű.szds
Férfi 35-45 év között:                 IX.Hörömpő Ferenc tű.zls
                                                      XI.Nagy Attila tű.őrnagy
                                                      XIV. Kornyik Zsolt tű.zls.
45 év felett:                                  II. Sági József tű.szds.
                                                      IV. Klemenc Ferenc tű.ftzls.
                                                     XV. Farkas Csaba tű.őrm.

 

Kapcsolódó képek:

Százharminc tűzoltó futott és síelt Kékestetőn Százharminc tűzoltó futott és síelt Kékestetőn Százharminc tűzoltó futott és síelt Kékestetőn
>>> További képek a galériában <<<