Hírek


Megváltoztak az út és a látási viszonyok!
2017. november 30. 11:18
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatás szerint Pest megyében a mai nap csapadékos időre számíthatunk. Leginkább eső fordulhat elő, de hajnalban az esőt havas eső, valamint néhol havazás váltotta fel.

A jellemző hőmérséklet átlaga fagypont körül alakul, de péntek reggel akár -3 fok alá is csökkenhet. Megváltoztak az út és a látási viszonyok! A közlekedésben csúszós, jeges utakra és lezárt útszakaszokra, illetve csökkent látótávolságra kell számítaniuk az útra kelőknek. A megváltozott útviszonyok miatt lassulás várható a közlekedésben, illetve esetenként forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Csak a téli időjárásnak megfelelően felkészített járművel induljanak útra! Készülni kell arra, hogy a gépjármű elakadhat, a jármű felszereléseit, illetve az öltözetet ennek megfelelően tanácsos összeállítani. Érdemes az autókba télen pokrócot, ivóvizet, bikakábelt, zseblámpát, láthatósági mellényt, telefontöltőt és egy kisebb seprűt bekészíteni, továbbá télen mindig legyen bőven üzemanyag a járművekben, várakozás közben a fűtéshez ugyanis járatni kell a motort.

Fontos, hogy a közlekedők az út és a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

Az útra kelők elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási viszonyokról a http://www.met.hu/idojaras/veszjelzes/riasztas oldalon. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.