Hírek


Családi rendezvény Monoron
2017. szeptember 12. 13:58
Idén szeptember második hétvégéjén - immár hagyományteremtő módon - harmadik alkalommal rendezték meg Monoron a „Kéklámpás Nap” elnevezésű, családi nappal egybekötött rendezvényt.

A családi nap a város központjából a Monori Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Monori Rendőrkapitányság, valamint a Monori Mentőszolgálat munkatársai felvonulásával vette kezdetét. A belvárosból szirénázva, zenekar kíséretével vonultak végig egészen a helyi sportpályára, a rendezvény helyszínére, ahol már várta őket a sokadalom.

A rendvédelmi szervek képviselőit, a megjelent vendégeket. Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár köszöntötte. A megnyitó beszédében kiemelte a magyar nyelvben a „lámpás” szó a biztonságot adó útmutatást jelentette- és jelenti mind a mai napig. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a „kéklámpásokra” mindig lehet számítani, baj esetén az állampolgárok hozzájuk bátran fordulhatnak, mert a segítség soha nem marad el. Zárószavaiban megköszönte e szervezetekben dolgozók mindennapi tevékenységét, az önzetlen áldozatvállalásukat, amelyet nap, mint nap tesznek.

A megnyitót követően a kilátogatottak betekintést nyerhettek a tűzoltók, a rendőrök és nem utolsósorban a mentőszolgálat szakemberei munkájába. Lehetőség nyílt légzésvédelmi eszközben a füstsátor kipróbálására, a gyermekek részt vehettek kerékpáros ügyességi versenyen, KRESZ-teszt vetélkedőn, és további izgalmas program szereplőivé válhattak. Nagy érdeklődést váltott ki a tálcatűz oltás, gyermekfoglalkoztatók, valamint a Területi Tűzmegelőzési Bizottság által vetített tűzmegelőzési kisfilmek. A tűzoltószakma iránt érdeklődők széles körű tájékoztatást kaptak szóban, vagy szórólapok és hirdetmények útján. A bátrabbak a ceglédi magasból mentő gépjármű segítségével több méter magasságba is felmerészkedhettek. A rendvédelmi napot látványos baleseti szimulációval záródott, ahol a három szervezet közös mentési bemutatóját tekinthették meg a résztvevők.

A kilátogatott vendégek, érdeklődők egy színes programokkal tarkított napon vehettek részt, ahol családias hangulatú rendezvényen közelebb kerülhettek a rendvédelmi szervekhez, élményekben és új ismeretségekben gazdagon távozhattak.

Foto: PMKI Monor KvK


 

Kapcsolódó képek:

Családi rendezvény Monoron Családi rendezvény Monoron Családi rendezvény Monoron
>>> További képek a galériában <<<