Hírek


130. éves a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2017. szeptember 11. 14:09
Hétvégén ünnepelte a megalakulásának 130. éves évfordulóját a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A nagyszabású ünnepségnek a település Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtára adott otthont.

A rendezvény a himnusz felcsendülésével, majd a nemzeti és a csapatzászlók behozatalával vette kezdetét. Paulheim Vilmos polgármester és Berczi János parancsnok köszöntötte a résztvevőket. A megnyitót követően Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Ritter Zoltán tű. őrnagy a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka méltatta a település önkéntes tűzoltóit. Kiemelték az egyesület szerepét, a munkáját, valamint méltatták a községben betöltött társadalmi szerepüket, egyben megköszönve a 130. év során végrehajtott tűzoltási és műszaki-mentési tevékenységüket. A parancsnok a beszédében hangsúlyozta, hogy az állampolgárok életének és anyagi javainak megóvása szempontjából fontos, hogy minél hamarabb a helyszínre érkezzenek a mentőerők, melyet a hivatásos egységek mellett természetesen a helyben lévő önkéntesek tudnak biztosítani.

Az ünnepi beszédet követően a Németországból érkezett "testvértelepülések" - Waghäusel és Wiesenthal - tűzoltói adtak át csapatzászlót az egyesületnek. Az ajándéktárgyak és oklevelek átadása után az ünnepi műsor következett, mely során fellépett a Pesterzsébeti Lajtha László, AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Szigetújfalui Zenebarátok Kórusa, valamint a Color Táncegyesület.

A rendezvény tiszteletére a Polgármesteri Hivatal udvarában található klubhelyiségben az egyesület munkáját bemutató kiállítást rendeztek be, amit minden érdeklődő ingyenesen megtekinthetett.

Foto: PMKI Érd KvK

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

130. éves a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület 130. éves a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület 130. éves a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület
>>> További képek a galériában <<<