Hírek


Vízből mentési gyakorlat a Rukkel-tónál
2017. június 26. 13:34
2017. június 24-én a vízi balesetek elhárításának hatékonyabb felszámolására, illetve a fürdőzés szabályainak betartása érdekében vízből mentési gyakorlattal egybekötött bemutatót tartott az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Szigetszentmiklósi Rendőr-kapitánysággal, az Országos Mentőszolgálattal és a Délegyháza-Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együttműködve.

A gyakorlatot Hajdu Imre tű. ezredes, tűzoltósági felügyelő nyitotta meg és ismertette a feltételezett helyzetet, miszerint egy baráti társaság a dunavarsányi Rukkel-tónál töltötte szabadidejét. Napközben iszogattak és felhevült testtel mentek el vízibiciklizni. A szórakozás rosszul végződött, ugyanis mindhárman a vízbe estek. A többi fürdőző értesítette a hatóságokat, akik azonnal a helyszínre siettek. A gyors beavatkozás ellenére egyikük a vízbe fulladt, egy embert a helyszínen sikeresen újraélesztettek, valamint harmadik társuk könnyebb sérüléseket szenvedett.

A látványos gyakorlat során az együttműködő szervezetek folyamatosan tájékoztatták és hasznos tanácsokkal látták el a részvevőket. A gyakorlatnak külön célja volt a mentésben résztvevők kommunikációjának a begyakorlása, a mentendő csónak és a mentésben használt eszközök „valós” körülmények közötti gyakorlása és nem utolsósorban a fürdőzés szabályainak a propagálása.

Foto: PMKI Érd KvK


 

Kapcsolódó képek:

Vízből mentési gyakorlat a Rukkel-tónál Vízből mentési gyakorlat a Rukkel-tónál Vízből mentési gyakorlat a Rukkel-tónál
>>> További képek a galériában <<<