Hírek


Polgári védelmi szakmai konferencia Szentendrén
2016. május 26. 18:48
„Az önkéntesség szerepe a katasztrófavédelemben” - címmel polgári védelmi országos szakmai konferencia került megrendezésre a tegnapi napon, Szentendrén, a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont konferenciatermében. A rendezvény konferenciatermének előterében fénykép kiállítással egybekötött eszköz bemutató lett berendezve, amit a konferencia előtti napon a környék óvodásai, általános és középiskola diákjai tekinthettek meg.

Tizenhat megyéből és a fővárosból érkeztek polgárvédelmi főfelügyelők, felügyelők, a területi mentőcsoportok vezetői, valamint Tóth Tibor tű. dandártábornok a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is megtisztelte a jelenlétével a rendezvényt. Verseghi–Nagy Miklós Szentendre Város polgármestere, mint a konferencia házigazdája köszöntötte a jelenlévőket. Pásztor József tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese Branyiczky Márk tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nevében üdvözölte a konferencia vendégeit, majd ezt követően Dobai Sándor a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnöke az egyesület, támogatási, fejlesztési lehetőségei az önkéntes mentőszervezetek vonatkozásában tartott előadást a résztvevőknek. Balázs László a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat vezetője a mentőcsoport megalakulásáról, jelenlegi helyzetéről, fejlesztési irányairól és legfontosabb beavatkozásainak tapasztalatairól, Horváth Nándor tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott polgárvédelmi főfelügyelője pedig a mentőcsoportok továbbképzési, alkalmazási és utánpótlási lehetőségeinek fejlesztéséről tájékoztatta a jelenlévőket. Az értekezlet zárása előtt a meghívott mentőcsoportok vezetői a legfontosabb beavatkozásaik tapasztalatait, célkitűzéseiket, a jelenlegi helyzetük és a fejlesztési irányaikat fogalmazták meg.

Pásztor József tű. ezredes zárta a konferenciát. Zárószóként megemlítette, hogy konferencia célja nem volt más, minthogy fórumot teremtsen az önkéntes mentőcsoportok tevékenységében, a fenntartásukban, a fejlesztésükben és nem utolsósorban a felkészítésükben és az alkalmazásukban. Az ezredes kiemelte, hogy a megszerzett tapasztalatok megosztásával és közös feldolgozásával, valamint a szakterület jövőbe mutató célkitűzéseinek ismertetésével fontos cél a katasztrófavédelem önkéntes szegmensének továbbfejlődésének elősegítése.

Foto: PMKI


 

Kapcsolódó képek:

Polgári védelmi szakmai konferencia Szentendrén Polgári védelmi szakmai konferencia Szentendrén Polgári védelmi szakmai konferencia Szentendrén
>>> További képek a galériában <<<