Hírek


Világ élmezőnyében a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat Mentőkutyás csoportja
2016. április 27. 15:35
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi rendeltetésű mentőszervezetének alapító tagja, a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat Mentőkutyás csoportja a 2016. április 22-24. között megrendezésre került „International Team Competition” elnevezésű gyakorlatot sikeresen teljesítette és a világ élmezőnyében végzett. Ebben az évben tíz ország huszonegy mentőegysége vett részt ezen a minősítő gyakorlaton, mely rekordnak számít a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség életében.

Bár ez nem egy klasszikus verseny volt, hiszen itt nem volt dobogó, se érmek se trófeák, mert az eredményességet a megmentett életekben és a jól megválaszolt életmentő kérdésekben mérték. Ezek alapján a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat a világ legjobban teljesítő csapatai között kapott helyet.  

A verseny során, három romterületen, egy területkutatáson kellett eltűnt személyeket megtalálni az egységeknek, míg a pihenő időben nemzetközi mentési irányelvekből (INSARAG), humán-és állat elsősegélynyújtásból kellett számot adniuk a résztvevőknek.

Külön Öröm számunkra, hogy egy évvel a HUSZÁR Mentőszervezet újraminősítése előtt mentőkutyásaink már nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt tudnak nyújtani, mely igazolja a képzési program sikerességét. Büszkén jelenthetjük ki, hogy világszínvonalú mentőkutyás szakemberek tudnak segítséget nyújtani a baj órájában Magyarországon és felkészült alegységként tudnak majd részt venni a Huszár Mentőszervezet felkészülésében és újraminősítésében és esetleges alkalmazásában.

Foto: Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat


 

Kapcsolódó képek:

Világ élmezőnyében a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat Mentőkutyás csoportja Világ élmezőnyében a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat Mentőkutyás csoportja Világ élmezőnyében a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat Mentőkutyás csoportja
>>> További képek a galériában <<<