Hírek


Lezuhant egy kisrepülőgép Dány közelében
2016. március 27. 11:12
Szombat kora reggeli órákban találták meg a keresőegységek Dány határában azt a kisrepülőgép roncsot, amely még péntek este nem tért vissza a gödöllői repülőtérre, összeütközött két személyautó Maglódon, szintén két gépkocsi ütközött Pomáz határában, lángba borult egy többlakásos társasház egyik helyisége Törökbálinton, vasúti jelzőlámpának ütközött és felborult egy személyautó Budaörsön, lesodródott az úttestről és az út menti fák közé hajtott egy személyautó Üllőn.

Szombat kora reggeli órákban találták meg a keresőegységek Dány határában azt a kisrepülőgép roncsot, amely még péntek este nem tért vissza a gödöllői repülőtérre. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására péntek este érkezett jelzés, hogy egy kisrepülőgép két személlyel a fedélzetén egyeztetett időben, illetve a sötétedésig, nem tért vissza a repülőtérre. A repülő péntek délután szállt fel a gödöllői reptérről. A műveletirányítás felvette a kapcsolatot a veszprémi légi irányítással, akik megadták azokat a koordinátákat, ahol a gépet utoljára észlelték. Természetesen a megadott koordinátákat beazonosították, így ezután megkezdődött a gép felkutatása. A repülőtérről két gépkocsival, a rendőrség részéről több egységgel, illetve a gödöllői hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kezdte meg a keresést. Az éjszaka folyamán egy rendőrségi helikopter is, valamint a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat is csatlakozott a kereséshez. A kutatás egészen késő éjjelig folytatódott, de a sötétség és a terepviszonyok miatt nem jártak sikerrel az egységek. Szombat kora reggeli órákban a Magyar Honvédség szolnoki Légi Kutató-mentő szolgálata a beazonosított környéket felderítették, így bukkantak rá Dány külterületén a földbecsapódott, összeroncsolódott kisgépre. A gép két fiatal férfi utasa a helyszínen elhunyt. A helyszínelést követően a gödöllői hivatásos tűzoltók a két elhunyt személyt a roncsok közül kiemelték, a rendőrségnek átadták, majd késő délután vízsugár fedezete mellett a roncs elszállítása céljából a géproncsot összedarabolták. (foto: PMKI KMSZ)

Összeütközött két személyautó szombat délben Maglódon, a Fő utca és a Perczel Mór utca találkozásánál. A gépkocsikban csak a sofőrök utaztak, akik nem szenvedtek sérüléseket. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. (foto: PMKI Monor HTP)

Két személyautó ütközött össze szombat kora délután Pomáz határában, a Szentendrei út és az Erkel Ferenc utca kereszteződésében. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A pomázi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, megszüntették az üzemanyagfolyást, majd biztosították a helyszínt. (foto: Pomáz ÖT)

Lángba borult egy többlakásos társasház egyik helyisége szombat késő délután a törökbálinti Károlyi Mihály utcában. A lángokat a törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével rövid időn belül eloltották, miközben a tűzzel érintett lakásból három embert kimenekítettek az utcára, akik nem szenvedtek sérüléseket. A tűzoltóegységek a tűzzel érintett helyiséget átszellőztették, illetve az épület tetőszerkezetét, pincehelyiségét átvizsgálták.

Vasúti jelzőlámpának ütközött és felborult egy személyautó szombat este Budaörsön, a Vasút utca és a Seregély utca találkozásánál lévő körforgalom közelében. A gépkocsi sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a helyszínelést követően kerekeire állították a felborult gépkocsit.(foto: PMKI Törökbálint Őrs)

Lesodródott az úttestről és az út menti fák közé hajtott egy személyautó szombat este Üllőn, az Ócsai úton. A gépkocsi sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, őt a monori hivatásos és az üllői önkéntes tűzoltók emelték ki a roncsból, adták át a mentőszolgálatnak. A sofőr kimentése előtt a jármű környezetét a tűzoltók fűrészgép segítségével megtisztították, a mentést akadályozó fákat kivágták. 


 

Kapcsolódó képek:

Lezuhant egy kisrepülőgép Dány közelében Lezuhant egy kisrepülőgép Dány közelében Lezuhant egy kisrepülőgép Dány közelében
>>> További képek a galériában <<<