Hírek


Két személygépkocsi ütközött Budaörsön, aceton szivárgott Dunakeszin
2014. november 13. 10:48
Két személygépkocsi ütközött Budaörsön, a Gyári utcában,tűzcsapnak tolatott, és azt eltörte egy személyautó Érd külvárosában,egy hatezer literes tartályból a tisztítónyíláson keresztül szivárogni kezdett a benne tárolt etil-acetát (aceton)Dunakeszin.

Két személygépkocsi ütközött Budaörsön, a Gyári utcában, szerda délelőtt. Az ütközés következtében az egyik gépjármű az út menti árokba csapódott, és ott félig megdőlve állt meg. A törökbálinti hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt, majd áramtalanították az árokba sodródott személyautót. A helyszínelést követően a tűzoltóegységek a fővárosból érkező tűzoltó daru segítségével a gépkocsit az árokból kiemelték, tulajdonosának átadták.

Tűzcsapnak tolatott, és azt eltörte egy személyautó szerda délután Érd külvárosában, egy bevásárlóközpont parkolójában. A törött tűzcsapból ömlött a víz, amit az érdi hivatásos tűzoltók egy szakaszoló tolózár segítségével szüntettek meg.

Egy hatezer literes tartályból a tisztítónyíláson keresztül szivárogni kezdett a benne tárolt etil-acetát (aceton)  Dunakeszin az Ipari park területén, szerda esti órákban. Az anyag a nyíláson keresztül a raktárhelyiség padlójára folyt. A fővárosi hivatásos tűzoltók a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor irányítása mellett teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kb. négyezer liter anyagot egy másik tartályba átfejtettek. A munkálatok közben a szomszédos épületben dolgozókat az épületen kívülre kikísérték. Az átfejtést követően a raktárhelyiséget a tűzoltóegységek kiszellőztették, a helyszínen lévő szakembernek átadták. A műszaki mentésben személyi sérülés nem történt.

 

Foto: FKI Video Dudás Tamás tű. zls.

Video: FKI Video Dudás Tamás tű. zls.


 

Kapcsolódó képek:

 Két személygépkocsi ütközött Budaörsön, aceton szivárgott Dunakeszin  Két személygépkocsi ütközött Budaörsön, aceton szivárgott Dunakeszin  Két személygépkocsi ütközött Budaörsön, aceton szivárgott Dunakeszin
>>> További képek a galériában <<<