Hírek


Balesetek a megye útjain, gázvezeték szakítás Gyálon
2014. november 07. 12:17
Árokba borult egy teherautó a 40-es számú főúton Abony határában,fának ütközött egy személyautó Szigetmonostornál, a komphoz vezető úton,két személykocsi karambolozott az 5-ös főúton, Dabas és a hernádi bekötő út csomópontja között,kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisteherautó motortere, illetve a vezetőfülkéje Szigethalmon,munkagép szakított át egy hatvanhárom milliméter átmérőjű gázvezetéket Gyálon, a Bem József utca és a Kőrösi út sarkán.

Árokba borult egy teherautó a 40-es számú főúton Abony határában, csütörtök hajnalban. A balesetben nem sérült meg senki. A teherautó oldalára borult, szállítmánya postai küldemények voltak. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. A gépjármű forgalmi akadályt nem okozott, az árokból való kiemeléséről a tulajdonos gondoskodott.

Fának ütközött egy személyautó Szigetmonostornál, a komphoz vezető úton, csütörtök délelőtt. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, őt még a tűzoltók kiérkezése előtt a mentők a gépjárműből kiemelték, sérülésekkel kórházba szállították. A szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították a roncsot, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Két személykocsi karambolozott az 5-ös főúton, Dabas és a hernádi bekötő út csomópontja között, csütörtök délután. Az ütközés során mindkét autó az árokba csapódott, a benne utazók közül a mentők a dabasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy embert az autóból kiemeltek, kórházba szállítottak. A dabasi tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd biztosították a helyszínt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisteherautó motortere, illetve a vezetőfülkéje Szigethalmon, a Mű úton, csütörtök délután. A teherautónak rakománya nem volt, a tüzet a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók két habosított vízsugárral oltották. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Munkagép szakított át egy hatvanhárom milliméter átmérőjű gázvezetéket Gyálon, a Bem József utca és a Kőrösi út sarkán, csütörtök délután. A sérült vezetékből ömlött a gáz, ezért a fővárosi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a műszaki mentés helyszíne körül kétszáz méteres sugarú védőzónát jelöltek ki, melyből kikísérték az ott élőket. A lezárás nyolc lakóházat, kettő üzemet és egy élelmiszer áruházat érintett. A biztonsági zónából közel százötven embert menekítettek ki és kísértek biztonságos helyre a tűzoltó egységek, munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A kint lévő egységek a földből kiáramló gázt egy vízsugárral közömbösítették, míg a gázművek szakemberei meg nem szüntették a gáz kiáramlását. A sérült vezeték kiszakaszolását követően a lakók, illetve az üzembe dolgozók visszatérhettek az otthonaikba, munkahelyükre. A szolgáltató szakemberei még az este folyamán feltárták a sérült vezeték környékét, de a végleges javítást csak péntek délelőttre ígértek. A javítás ideje alatt szünetel a szolgáltatás a környéken, ez mintegy ötszáz fogyasztót érint. (foto: FKI)

 

Foto: PMKI Szigetszentmiklós HTP, FKI Video Schultz László tű.ftörm.

Video: FKI Video Schultz László tű.ftörm.


 

Kapcsolódó képek:

 Balesetek a megye útjain, gázvezeték szakítás Gyálon  Balesetek a megye útjain, gázvezeték szakítás Gyálon  Balesetek a megye útjain, gázvezeték szakítás Gyálon
>>> További képek a galériában <<<