Hírek


Gázvezeték szakítás Pilisvörösváron, frontális baleset Érd előtt
2014. szeptember 01. 13:10
Munkagép munkavégzés közben vágott át egy gázvezetéket Pilisvörösváron, a Sas utcában,Frontálisan ütközött két autó a 6-os út 16-os kilométerénél, Érd előtt.

Szombat délelőtt egy munkagép munkavégzés közben elvágott egy gázvezetéket Pilisvörösváron, a Sas utcában. A megsérült gázvezetékből nagy mennyiségű gáz áramlott a szabadba. A helyi önkéntes, fővárosi hivatásos tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.  A kint lévő tűzoltóegységek biztonsági okokból a gázszivárgás környékét száz méteres sugarú körben lezárták, illetve kitelepítették. A kitelepítés húsz főt érintett. A gázművek szakemberei megérkezéséig a tűzoltó rajok légzőkészülékben a sérült vezetéket összeszorították, így ideiglenesen megszüntették a szivárgást. A gázművek szakemberei a sérült vezetéket kiszakaszolták, a végleges javításról gondoskodtak. Az elzárást követően a kitelepített lakók visszatérhettek az otthonaikba, személyi sérülés nem történt.

Frontálisan ütközött két autó a 6-os út 16-os kilométerénél, Érd előtt, szombat délután. A balesetben négy ember megsérült, közülük egy beszorult a járműbe. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az érdi hivatásos a százhalombattai önkéntes tűzoltók segítségével a roncsba szorult embert feszítővágó segítségével kiszabadították, mentőknek átadták. A mentők a súlyos sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállították. A műszaki mentés és a baleseti helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

 

Foto: PMKI KMSZ, FKI Video

Video: FKI Video


 

Kapcsolódó képek:

Gázvezeték szakítás Pilisvörösváron, frontális baleset Érd előtt Gázvezeték szakítás Pilisvörösváron, frontális baleset Érd előtt Gázvezeték szakítás Pilisvörösváron, frontális baleset Érd előtt
>>> További képek a galériában <<<