Hírek


Végéhez érkeztek a 2013. évi tevékenységet értékelő értekezletek a kirendeltségeken
2014. március 03. 14:44
Végéhez érkeztek a 2013. évi tevékenységet értékelő értekezletek a kirendeltségeken. A múlthéten megtartott Ceglédi és az Érdi kirendeltségek értekezletei után a Monori, Gödöllői kirendeltségeken zajlottak a beszámolók és a Váci kirendeltség zárta a sort. A beszámolókkal kapcsolatban elmondható, hogy mindegyik magas színvonalon megtartott előadásokkal tarkított, meghívott vendégekkel, társszervek képviselőivel és a kirendeltségek tiszti kara előtt zajlott le.

A február 24-én a Monori Kirendeltségen megtartott évértékelőn szintén részt vettek a járási vezetők, valamint az önkéntes tűzoltó-parancsnokok. Az értekezletet Gere Imre tű. alezredes kirendeltség-vezető nyitotta meg.

Az előadásában kiemelte a sikeres prevenció tevékenységet, hiszen ez által csökkenhetett a tűzesetekhez vonulások száma. A megfelelő időbeni lakossági tájékoztatása, felkészítése természetesen a helyi média bevonásával ma már elengedhetetlen követelmény. A térség környezeti adottságának megfelelően ez felkészítés, tájékoztatás 2013-ban meg is történt. A szakterületek értékelését az alezredes számokkal prezentálta, és megköszönte az egész éves munkájukat.

Branyiczky Márk tű. ezredes elmondta, a tűzoltóságnak és a katasztrófavédelmi kirendeltségnek helyet adó épületben megteremtődtek az állomány és az eszközök kulturált, a mai kor követelményeinek megfelelő elhelyezésének feltételei. Az épület alkalmas arra, hogy a szükséges munkafeltételek mellett folyjon a hatósági tevékenység. Emlékeztetett arra, hogy az új létesítmény az állam és az önkormányzat közös erőfeszítésével valósult meg. Ezzel a vadonatúj ingatlannal fontos közbiztonsági lépést tett meg a szervezet.

Február 26-án a Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség tartotta meg az értékelőjét. Az Aszódi Járás Hivatalvezetője tette tiszteletét az értekezleten, aki egyben elismerően nyilatkozott a Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2013-as évi munkájáról.

A beszámolót Fábián István tű. alezredes kirendeltség-vezetője tartotta meg. Kiemelte a vonulások számának a csökkenését, gyorsan és hatékonyan felszámolt káreseményeket, és számokban bemutatta minden szakterületnek az évi munkáját. Az önkormányzatokkal és a társszervekkel kialakított jó munka kapcsolat révén egész évben akadálymentesen zajlottak a munkák. Kiemelte az őrs program részeként megvalósult Aszódi Katasztrófavédelmi Őrs beváltotta a hozzáfűzött reményeket és az őrs által nőtt a helybéli állampolgárok biztonság érzete.

Pásztor József tű. alezredes megyei igazgató helyettes szavaiban igazolta az Aszódi Őrs létjogosultságát, hiszen az őrs által 14 település közel 30 ezer lakója érezheti magát biztonságban. Az őrs program lévén elérhető az a tendencia, hogy azokra a településekre is 15 percen belül megérkezik a segítség, ahol ez eddig nem tudott megvalósulni. Az őrsök által lényegesen csökkent a vonulások percekben mérhető ideje.

Február 28-án megtartott Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség évértékelőjével befejeződött, és lezárult a 2013-as évnek az értékelése. Az értékelésen itt is részt vettek a helyi járási vezetők, az önkormányzatok képviseletében meghívott vendégek, valamint a társ szervek és önkormányzati, önkéntes tűzoltó-parancsnokságok parancsnokai.

Az értékelést Nagy Gábor tű. alezredes kirendeltség-vezető tartotta meg. Beszámolójában kiemelte speciális természeti adottságokkal rendelkezik Vác és környéke. Mivel a Duna kettéosztja a vidéket így az országban egyedüliként elmondható, hogy egyszerre egy időben itt folytak a legtöbb helyen az árvízi védekezések. Elmondható, hogy emberi áldozatok nélkül sikerült megmenteni a településeket az évszázad árvízével szemben. A Katasztrófavédelem munkáját nagyban segítette az önkormányzatok, a társ szervek, civilek, és önkéntesek közös munkája. Az alezredes szavaiban csak méltatni tudja ezt a sikeres együttműködést, és külön köszönet jár a tavalyi évben kapott segítségért.

Az értekezletet Branyiczky Márk tű. ezredes megyei igazgató zárta. Szavaiban méltatta és kiemelte a dunai árvízi védekezést. A civil összefogástól a hivatásos szervekig mindenki tette a dolgát. A sikeres védekezés záloga az összefogáson is múlott. Megköszönte a kirendeltség minden dolgozójának az egész évben nyújtott teljesítményét.

 

 

 

 

Foto: PMKI, Gödöllő KvK

Video: FKI Videócsoport / Winter László

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Végéhez érkeztek a 2013. évi tevékenységet értékelő értekezletek a kirendeltségeken Végéhez érkeztek a 2013. évi tevékenységet értékelő értekezletek a kirendeltségeken Végéhez érkeztek a 2013. évi tevékenységet értékelő értekezletek a kirendeltségeken
>>> További képek a galériában <<<