Hírek


Szakmai konferencia Érden
2018. június 20. 12:04

Szabadtéri tüzek hatékony megelőzése, a tűzesetek számának csökkentése érdekében szakmai konferencia került megrendezésre az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Súlyos balesetek a megye útjain
2018. június 20. 11:54

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Szentendrén, tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki Újszilváson, lesodródott az útról, árokba hajtott és felborult egy személyautó a 405-ös főút 10-es kilométerénél, fának rohant egy személyautó Tahitótfaluban, árokba hajtott és betonhídnak üközött egy személygépkocsi Szadán, személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze Halásztelken.

Negyvenöt ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
2018. június 18. 14:46

A permetezések 125 település és hat budapesti kerület belterületét érintik. A Balaton mellett Békés megyében, a Csepel-szigeten és Budapest III., IV., XVI., XVII., XXII., XXIII. kerületében lesznek kezelések. Április 23-a óta eddig 849 településen, összesen 266 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat.

Vízből mentési gyakorlat Dunavarsányban
2018. június 18. 14:01

2018. június 17-én a vízi balesetek elhárításának hatékonyabb felszámolására, illetve a fürdőzés szabályainak betartása érdekében vízből mentési gyakorlattal egybekötött bemutatót tartott az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Szigetszentmiklósi Rendőr-kapitánysággal, az Országos Mentőszolgálattal és a Délegyháza-Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együttműködve.

Hibrid képzés Monoron
2018. június 18. 13:59

Pest megyében évente több száz olyan közúti baleset történik, amelynél tűzoltói beavatkozásra van szükség. A hagyományos meghajtású gépjárművek mellett egyre több hibrid, illetve elektromos meghajtású gépjármű fut az utakon. Az ilyen típusú járműveknél jelentősen meggyorsíthatja a mentési munkálatokat és ezzel párhuzamosan az életmentést a gépjárművek műszaki paramétereinek pontos ismerete.

Kisvonat ütközött személygépkocsival Szobon
2018. június 18. 13:02

Parkoló gépkocsiknak ütközött egy személyautó Solymáron, kisvonat ütközött össze személygépkocsival Szobon, tűz keletkezett egy zsemlemorzsa készítő üzemben Budaörs külterületén, útról lesodródott, árokba hajtott és felborult egy személyautó Ócsa közelében.

Kamionmentés az M3-as autópályán
2018. június 17. 12:35

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion Gödöllőn, Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres melléképület Pécelen.

Még mindig akadt munkájuk a tűzoltóknak a keddi vihar után
2018. június 15. 10:22

Szalagkorlátnak ütközött egy gépjármű Kiskunlacházán, két személygépjármű ütközött össze Ercsiben, a vihar okozta károk felszámolása még csütörtökön is adott munkát a tűzoltóknak.