Hírek


Pest Megyei Rendőr-és Tűzoltónap Dunakeszin
2018. április 25. 11:03

Ismét megrendezésre kerül a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésű rendőr – és tűzoltó napja, melynek - immár harmadjára - Dunakeszi Városa ad otthont, április 30-án, hétfőn.

Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon
2018. április 25. 10:59

Első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, illetve születésnapi emléktárgyakat adott át április huszonnegyedikén az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell
2018. április 25. 10:08

Az egyre melegedő időjárás következtében lassan szükségtelenné válik az otthoni tüzelő-fűtő berendezések napi szintű használata. Ilyenkor érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a következő fűtési szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

Halálos baleset a 4-es főúton
2018. április 24. 11:57

Két kamion ütközött össze hétfőn reggel az M5-ös autópálya 22-es kilométerénél, kigyulladt és teljes egészében égett egy ötven négyzetméteres faépület Valkón, személyautó és egy kamion ütközött össze 4-es főút 80-as kilométerénél.

Több kategóriában is remekeltek a Pest megyei tűzoltók
2018. április 24. 11:55

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (közismert nevén skanzen) területén rendezték meg április 23-án a BM OKF Országos Terepfutó Bajnokságot. A megmérettetésre rekordszámú induló érkezett, kétszázkilencvennyolcan álltak ugyanis rajthoz.

Hétfőn kezdődött a központi szúnyoggyérítés
2018. április 24. 11:50

Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődik az országos szúnyoggyérítési program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken lépnek fel egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással.

Robbanás és tűz egy transzformátor telephelyen Ócsán
2018. április 22. 09:07

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház tetőszerkezete Örkényben, nádas, lerakott hulladék kapott lángra Dunaharaszti külterületén, két személygépkocsi ütközött össze Érden, felrobbant egy mérőváltó berendezés Ócsa külterületén, felborult egy személyautó Pátyon, kigyulladt egy családi ház villanyórája Pomázon.

Gázvezeték égett Dunaharasztiban
2018. április 21. 11:36

Kigyulladt és teljes egészében égett egy harminc négyzetméteres hétvégi ház Budaörsön, teljes egészében égett egy kisteherautó az M3-as autópálya 23-as kilométerénél, lesodródott az útról, fának ütközött egy személygépkocsi a 4-es főút 48-as kilométerénél, kigyulladt egy kukásautóban az összegyűjtött hulladék Vácon, gondot okozott egy továbbterjedő tűz Dunaharasztiban, két személygépkocsi ütközött össze Dunakeszin.