Együttműködések


EGYÜTTMŰKÖDÉS A MAGYAR ÁLLAMVASUTAKKAL

2011. augusztus 9-én Benkovics Zoltán pv. dandártábornok a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Jager János a Magyar Államvasutak Zrt. Budapesti Területi Vasútbiztonsági vezetője és Lukács György a Budapesti Pályavasúti Területi Központ vezetője együttműködési megállapodást írtak alá. A két szervezet vezetője megállapodtak abban, hogy a jövőben az együttműködés érdekében előadásokat, továbbképzéseket tartanak, oktatási anyagokat bocsátanak a másik fél rendelkezésére.  A speciális vasúti ismeretek megszerzése érdekében a MÁV Zrt. közreműködik a katasztrófavédelmi szervezetek, valamint a tűzoltóságok mentés és elhárítás végzőinek továbbképzésében. A csomópontokban és a nyílt pályákon történő szakszerű beavatkozások végrehajtásának elősegítésére biztosítják közös helyismereti foglalkozások, különböző típusú gyakorlatok megtartását.


EGYÜTTMŰKÖDÉS A BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI HIVATALLAL

2011. augusztus 30-án 14.00 órakor került sor a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Budapest és Pest Megyei Regionális Igazgatóság között együttműködési megállapodás megkötésére.

Az együttműködési megállapodást az Igazgatóság részéről Benkovics Zoltán pv. dandártábornok megyei igazgató, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Budapest és Pest Megyei Regionális Igazgatóság részéről Dr. Erdélyi István igazgató írta alá.

Az aláírás idején, a megbeszélésen részt vett az Igazgatóság részéről, Szabó János tű. ezredes igazgató-helyettes, valamint szakterületek vezetői Fábián István tű. alezredes tűzoltósági felügyelő, Pócsik Attila tű. alezredes polgári védelmi felügyelő és Loch Erika pv. szds. koordinációs osztályvezető.

A felek megállapodtak, hogy a jövőben a létrejött együttműködési megállapodásnak megfelelően  az egymás hatáskörébe tatozó vagy azt érintő – intézkedést igénylő eseményekről, az élet- és vagyonmentéshez, valamint a katasztrófa-elhárításhoz szükséges és azzal összefüggő információkról folyamatosan tájékoztatják egymást.

Loch Erika pv.szds.
Koordinációs osztályvezető,
Megyei sajtóreferens


EGYÜTTMŰKÖDÉS A MEGYEI POLGÁRI VÉDELMI SZÖVETSÉGGEL

2011. augusztus 30-án 9.00 órakor került sor a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pest Megyei Polgári Védelmi Szövetség között 2001-ben létrejött együttműködési megállapodás megújítására.

Az együttműködési megállapodást az Igazgatóság részéről Benkovics Zoltán pv. dandártábornok megyei igazgató, a Pest Megyei Polgári Védelmi Szövetség részéről Gáspár József nyá. pv. ezredes elnök írta alá.

Az aláírás idején, a megbeszélésen részt vett az Igazgatóság részéről, Szabó János tű. ezredes igazgató-helyettes, valamint szakterületek vezetői Fábián István tű. alezredes tűzoltósági felügyelő, Pócsik Attila tű. alezredes polgári védelmi felügyelő és Loch Erika pv. szds. koordinációs osztályvezető.

A felek megállapodtak, hogy a jövőben a létrejött együttműködési megállapodásnak megfelelően támogatják egymás tevékenységét.

Loch Erika pv.szds.
Koordinációs osztályvezető,
Megyei sajtóreferens


SZAKMAI NAP A MEGYEI IGAZGATÓSÁGON

Értekeztek a megyei és a tűzoltóságok híradó ügyeletesei

Október 13-án a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a megyei ügyeletesek és a tűzoltóságok híradó ügyeletesei számára szakmai napot szervezett. A szakmai napot Benkovics Zoltán pv. ddtb. nyitotta meg. A témakörök között az egységes segélykérő rendszerrel kapcsolatos kérdések, az ügyeletei tevékenység aktuális problémái, az adatszolgáltató rendszerek működtetése, a jelentés rend és tartalmának kérdéseiről esett szó. Dobos Gábor tü.alezr. főügyeletei főosztályvezető-helyettes, és His Imre pv. hdgy. a KAP rendszer fejlesztőjének tájékoztatóját, a megjelent 63 fő  mindvégig nagy érdeklődéssel  hallgatta.